marți, 24 februarie 2015

Laptopul - my bffInca de cand am inceput sa scriu pe acest blog laptop-ul "mi-a fost alaturi"...atat la bine cat si la rau. 
Daca nu am insel doar in primul an foloseam vechiul PC insa aveam niste dureri de spate groaznice. Nu este tocmai placut sa stai atatea ore pe un scaun in fata unui monitor. Asa ca laptopul in momentul de fata este “my bff”. In el imi tin toate datele, pozele, si lucrarile mele importante.
Memoria mea externa ca sa spun asa :D Daca as putea, l-as lua dupa mine oriunde.

In fiecare zi imi folosesc laptopul fara cablu pe baterie, nu la priza. Aleg aceasta optiune pentru ca imi este foarte comod. Il pot tine langa mine pe canapea, pe masuta, in poala, unde vreau eu in casa sau in oras, la o cafenea, intr-un restaurant, la biblioteca sau chiar si in masina. Pana la urma de asta si folosim laptopuri, pentru ca sunt mobile, pentru ca sunt practice cand vine vorba de deplasare. Practice atat timp cat tine bateria.
Prefer sa nu il tin la priza pentru ca eu nu prea pot sta intr-un singur loc atunci cand scriu pe blog de exemplu sau fac alte chestii. Ma plimb cu el prin toata casa.
Bateria laptopului este un punct important pentru toti cei care folosesc acest aparat, laptopul este mai micut ca o unitate PC. Nu mai trebuie sa avem o suta de cabluri dupa noi, nu mai avem nevoie de alte accesorii, toate acestea sunt avantaje, insa cel mai important este portabilitatea sa, calitate ce este in directa legatura cu bateria laptopului. Evident, la fel ca orice alta bateria, si bateria laptopului in timp va tine tot mai putin si mai putin, atunci fie cumperi o alta baterie de laptop, precum cele disponibile pe acest site, fie te folosesti de el doar conectat la priza.


                                                                                                            
Varianta aceasta din urma este putin cam trista, nu ar mai avea rost sa ai un laptop daca mereu ai depinde de o priza, astfel ca achizitionarea unei noi baterii de laptop este varianta cea mai buna, asta daca nu iti cumperi cumva intre timp un nou laptop. De regula bateria laptopului incepe sa isi piarda din autonomie inca din primele luni, insa depinde foarte mult de modul in care este folosita. 
Daca tot timpul este pe baterie si se descarca complet  autonomia sa va scadea mai repede, insa viata bateriei functioneaza pe ciclii de incarcare, asta inseamna ca daca se descarca intr-o zi pana la 50%, inseamna ca s-a folosit doar o jumatate de ciclu de incarcare. Doar cand bateria se descarca 100%, chiar daca acest lucru se intampla in mai multe serii, se considera un ciclu de viata terminat pentru bateria de laptop. 
Oricum, daca folosesti laptopul pe baterie mult timp, ia in considerare achizitionare unei baterii de laptop de rezerva -  viziteaza e-acumulatori.ro pentru mai multe modele disponibile.

Cred ca bloggerii inteleg cel mai bine importanta unui laptop dar si al acumulatorilor.
Ori de cate ori imi vine cate o idee, tema si asa mai departe legate de blog si postari deschid clapeta laptoplului si ma pun pe scris. Intr-adevar modelul meu nu este unul tocmai super nou si foarte performant. Asa ca sper cat de curand sa reusesc sa imi achizitionez si eu unul mult mai preferomant. Momentan avand unul mini de la Acer. As minti daca as spune ca am avut probleme cu el insa nahh... imi doresc ceva si mai bun.

Voi ce preferati un laptop sau un PC? Ce modele detineti?

Pentru sugestii,opinii/pareri si colaborari ma gasiti la adresa de mail kleobeauty@yahoo.com Kleo xoxoxo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!!!! xoxoxo Kleo