vineri, 6 martie 2015

Pravalia cu carti (carti pentru copii)Cartile cu povesti sunt o parte importanta din procesul dezvoltarii copilului. Citind copilului tau ii stimulezi imaginatia sii ii extinzi orizonturile, il faci sa gandeasca si sa isi inchipuie mult mai mult. Cartile cu povesti ii invata pe copii despre lumea din jurul lor, ii fac curiosi, provoaca discutii despre multe lucruri ce se intampla in lumea ce ii inconjoara.
Cartile cu povesti ii fac pe copii sa cunoasca, intr-un mod potrivit varstei lor. Sunt atat de multe povesti pentru copii, incat nu ai cum sa ramai in pana de carti cu povesti pentru copilul tau - vezi aici cateva tipuri de carti, pentru copii de diferite varste.

Majoritatea cartilor cu povesti pentru copii contin multe ilustratii, texte lungi si complexe ce sunt greu de “digerat” de copii. Insa o carte ce alterneaza intre imagini placute, ce reprezinta scene din povestea propriu zisa, si text, permite copiilor o mai buna intelegere a firului narativ. Aceasta metoda de predare sa ii spunem a fost folosit de parinti si profesori de secole, pentru ca pvoestea in sine este un mijloc de predare pentru copii de varsta prescolara, ofera un punct de vedere subiectiv despre oamenii si situatiile din jurul lor, ofera solutii la mistere, totul impachetat frumos cu personaje atractive si placute copiilor.Fiecare poveste in parte reprezinta un efort de imaginatie pentru copil si un mod de a invata ceva nou, iar citindu-i copilului in fiecare zi cate o poveste, acesta nu doar ca va invatat cate ceva in fiecare zi, dar va fi stimulat sa citeasca si singur. Practic copiii afla astfel si cat de util si benefic este cititul, iar continuarea acestei activitati pe cont propriu aduce numai beneficii, in dezvoltarea sa, dezvoltarea vocabularului sau, si in gandirea sa, in modul in care vede lumea ce il inconjoara. Si totul incepe cu carti cu povesti. Par simple, jucause, banale chiar, dar pentru copii inseamna foarte mult, sunt o unealta distractiva de invatare, iar la varsta prescolara, aceasta este cea mai buna unealta!

Nu stiu voi ce parere aveti dar eu una sunt indragostita de cartile pentru copii. Tu ii citesti copilului tau?
Crezi ca sunt folositoare copliilor ?


Pentru sugestii,opinii/pareri si colaborari ma gasiti la adresa de mail kleobeauty@yahoo.com Kleo xoxoxo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!!!! xoxoxo Kleo