vineri, 17 aprilie 2015

Carti de colorat, distractie si amuzament, pe cale de disparitie ?

Cand eram mica cartile de colorat erau mereu pe langa mine, aveam o multime de carti imprastiate desigur prin toata casa, si desigur o punga uriasa de creioane. Bineinteles ei ele imprastiate peste tot.
Ma asezam unde apucam si ma puneam la colorat, fara sa imi pese ce se mai intampla in jur. Nu pot sa zic ca aveam sau ca am acum un talent extraordinar la desenat, dar cartile de colorat erau atat jucarii cat si mijloace de educare, erau cu diferite tematici, si coloratul intre linii sunt sigur ca m-a ajutat sa imi dezvolt coordonarea. Si azi gasesti carti de colorat online si cam in orice librarie.
Cartile de colorat sunt utile, practice si distractive, si la varsta mea, inca cred acest lucru, dar din pacate nu toti copiii sunt de acord cu mine. Eu stiu ca ii voi oferi copilului meu o carte de colorat inainte sa ii dau un telefon sau o tableta. Nu ma intelegeti gresit, nu sunt impotriva revolutiei tehnologice ce ne inconjoara, dar nu cred ca un copil de 4-5-6 ani are nevoie de un telefon sau de o tableta, sau ca jocurile de acolo contribuie in vreun fel dezvoltarii sale.Poate ca sunt traditionala, dar o copilarie adevarata nu ar trebui sa fie online, jucand jocuri in casa pe calculator, tableta, telefon, playstation etc. ar trebui sa fie mult mai tangibila. Ce inseamna distractiv pentru copii se schimba drastic, din ce in ce mai mult, cartile de colorat nu mai reprezinta un joc dragut si amuzant. Cel putin pentru unii copii, dar nu trebuie sa uitam ca aceste carti ii ajuta mult pe copii, exista studii care demonstreaza acest lucru, si oricat de atractiva ar parea o tableta. Ofera-i copilului tai mai intai o carte de colorat. Va invata mai multe in acest fel, cartile de colorat sunt obiecte educationale, si sincer, vei iesi si mult mai ieftin. Vezi aici mai mule tipuri de carti de colorat.
 
Pro sau contra cartilor de colorat?


Pentru sugestii,opinii/pareri si colaborari ma gasiti la adresa de mail kleobeauty@yahoo.com Kleo xoxoxo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Multumesc!!!! xoxoxo Kleo